FacebookTwitterLinkedIn

Amazon.com (AMZN.O) a raportat rezultate trimestriale peste așteptările Wall Street pe măsură ce interesul pentru inteligența artificială a contribuit la creșterea serviciilor de cloud computing, potrivit Reuters.

CEO-ul Andy Jassy le-a spus analiștilor că pentru Amazon „există o mare oportunitate” în servirea clienților interesați de AI. Acțiunile companiei de comerț electronic și tehnologie cu sediul în Seattle au urcat cu mai puțin de 2% în tranzacțiile extinse, după ce prognoza sa de venituri pentru trimestrul curent a fost sub așteptări. Acțiunile au încheiat ședința obișnuită de tranzcționare în scădere cu 3,3%.

Directorul financiar Brian Olsavsky a declarat că cheltuielile de capital vor crește pe tot parcursul anului, comparativ cu 14 miliarde de dolari în primul trimestru. „Acesta va fi punctul minim ca și cheltuieli de capital pe trimestru,” a spus el. “Majoritatea acestora vor fi pentru a susține infrastructura AWS și în special eforturile de AI generativă”. Amazon investește în mod anticipat pentru a-și dezvolta ofertele de AI pentru a satisface cererea clienților pe măsură ce aceștia caută contracte pe termen lung, a spus el.

Amazon se grăbește să țină pasul cu rivalii săi în oferirea de software AI generativ. Competitorii includ Alphabet (GOOGL.O) și OpenAI, susținută de Microsoft (MSFT.O). Vânzările din primul trimestru au crescut cu 13%, la 143,3 miliarde de dolari, peste media de 142,5 miliarde de dolari, conform datelor LSEG. Venitul net s-a triplat la 10,4 miliarde de dolari în primul trimestru. Compania se așteaptă la venituri cuprinse între 144,0 și 149,0 miliarde de dolari pentru trimestrul curent, care se încheie în iunie, comparativ cu așteptările analiștilor de 150,07 miliarde de dolari.

Amazon Web Services (AWS), cel mai mare furnizor de servicii de cloud computing, a înregistrat o creștere a veniturilor cu 17%, până la 25,0 miliarde de dolari în primul trimestru, față de așteptările de 24,53 miliarde de dolari.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.