FacebookTwitterLinkedIn

De La 28 februarie 2018, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 35,073 de miliarde de euro, o creștere de 4,7%, față de valoare de 33,498 de miliarde de euro, la 31 ianuarie 2018.

În cursul lunii februarie, intrările au fost de 2,818 de miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele. Aceste intrări includ suma rezultată din emisiunile de euroobligațiuni ale Finanțelor, în valoare nominală de 2 miliarde de euro.

În schimb, ieşirile au fost de 1,24 de miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice şi a altor obligaţii externe denominate în valută (512 milioane de euro) şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,6 miliarde de euro.

Plăţile scadente în luna martie 2018 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de MFP, însumează circa 96 de milioane de euro.