Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Revoluție tehnologică: Vodafone lansează tehnologia 5G în România

Vodafone România activează primele stații radio 5G în rețeaua sa mobilă SupernetTM 5G și permite românilor să aibă acces la specificațiile acestei tehnologii.
160 top expate Murielle Lorilloux
 Țara nostră este printre primele din Europa unde este lansată tehnologia 5G.
„Prin această lansare contribuim, în termeni de inovație și servicii la agenda digitală a României”, a spus Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone. Rețeaua 5G este disponibila în mai multe zone din București – Pipera, Unirii, zona Ateneu, Mihail Kogalniceanu, iar implementarea acesteia va continua și în alte zone. Până la finalul anului, tehnologia 5G va fi disponibilă și în alte orașe mari din România, a adăugat Murielle Lorilloux.
„Mă aștept ca gradul de adopție al 5G să fie mai rapid decât în cazul 4G. Noutatea în 5G nu este numai despre utilizatorul final, ci și despre industrii și companii. Un utilizator final va decide dacă are nevoie de 5G, dar industriile și IoT-ul vor folosi 5G. De data aceasta industriile vor accelera mai mult adopția 5G decât utilizatorul final”, a spus Cătălin Buliga, CTO al Vodafone.

Vodafone România activează primele stații radio 5G în rețeaua sa mobilă SupernetTM 5G

Vodafone România activează primele stații radio 5G în rețeaua sa mobilă SupernetTM 5G și permite românilor să aibă acces la specificațiile ale acestei tehnologii de ultimă generație. Clienții Vodafone România vor fi primii care se vor bucura de potențialul tehnologic al rețelei 5G de îndată ce telefoanele 5G vor fi disponibile pe piață. Clienții care se înregistrează acum pe www.vodafone.ro vor putea beneficia primii de serviciile 5G furnizate de Vodafone România.

„Suntem mândri să fim prima rețea din țară care oferă românilor cele mai noi tehnologii din lume. Vodafone continuă istoria de 22 de ani în România alături de oameni, de companii și de alți actori sociali și economici. Prin această lansare, ne continuăm misiunea de a conecta pentru un viitor mai bun, facilitând în fiecare zi o societate digitală performantă pentru România. Compania noastră își menține angajamentul de a contribui pe deplin la strategia digitală a țării într-o eră în care persoanele și dispozitivele sunt interconectate și unde încrederea este la fel de importantă ca viteza”, a mai declarat Murielle Lorilloux.

„Suntem încântați că rețeaua noastră SupernetTM 5G este acum activă în zonele aglomerate din București și se va extinde în alte câteva orașe mari din România până la finalul anului 2019. Suntem mândri să fim pionierii acestei călătorii noi și interesante pentru serviciile de comunicații mobile, unde tehnologia și inovația se vor uni pentru a asigura cea mai bună experiență digitală pentru români”, a adăugat Cătălin Buliga.

Anul trecut, Vodafone România a lansat prima rețea NB-IoT din România cu acoperire națională. Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., care are divizii în 25 de țări, 41 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 31 martie 2019, Vodafone Group avea 650 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 19 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix și 14 milioane de utilizatori ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii