Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Revolut devine unicorn, după ce a obținut o finanțare de 250 milioane de dolari, fiind evaluat la 1,7 mld. dolari

Revolut, alternativa bancară digitală, a obținut astăzi o nouă finanțare în valoare de 250 de milioane de dolari la o evaluare de 1,7 miliarde, o creștere de cinci ori în ultimul an.
Nikolay

Noua rundă de finanțare (Serie C) a fost condusă de DST Global din Hong Kong, alături de un portofoliu de investitori noi și existenți, incluzând investitori de referință din Silicon Valley precum Index Ventures sau Ribbit Capital. Cea mai recentă infuzie de capital ridică finanțarea totală a Revolut la 340 de milioane de dolari de la lansarea companiei, în urmă cu trei ani.

Investiția și creșterea substanțială în evaluare vin ca urmare a creșterii record înregistrate de Revolut, care procesează în prezent peste 1,8 milioane de dolari lunar și achiziționează zilnic între 6.000 și 8.000 de noi utilizatori. Compania are în prezent două milioane de clienți și vrea să ajungă la 100 de milioane în următorii cinci ani.

Având peste 250.000 de utilizatori activi în fiecare zi, Revolut a lansat noi funcționalități ale produsului, printre acestea se numără funcționalitatea care le permite clienților să tranzacționeze criptomonede prin simpla apăsare a unui buton, sau posibilitatea de a economisi prin rotunjirea tranzacțiilor zilnice și adăugarea diferenței într-un depozit digital (Vault).

Revolut va utiliza finanțarea obținută pentru a se extinde la nivel global, începând cu Statele Unite, Canada, Singapore, Hong Kong și Australia în 2018. Compania se așteaptă ca echipa să crească de la 350 de angajați în prezent la aproximativ 800 până la finalul anului, concentrându-se spre a atrage ingineri și designeri talentați.

“Încă de la lansare, ne-am propus să facem lucrurile complet diferit față de băncile tradiționale. Noi construim tehnologie de ultimă generație care ajută oamenii să își controleze finanțele, vorbim cu clienții noștri într-un limbaj uman și nu ne temem să punem sub semnul întrebării vechile moduri de gândire pentru a inova”, a spus Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

“Este o onoare pentru noi să îi avem alături pe cei de la DST Global și, în același timp, o confirmare a strategiei noastre de business, în momentul în care începem să extindem Revolut în întreaga lume. Industria bancară a evitat până acum transformarea disruptivă prin tehnologie, însă lucrurile se vor schimba curând, la nivel global”, a continuat Storonsky.

Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiune ambițioasă, iar utilizatorii aplicației își pot face un cont curent în 60 de secunde, pot cheltui bani în străinătate în peste 150 de monede, fără comisioane ascunse, și au posibilitatea de a deține și schimba 25 de monede direct din aplicație și de a efectua transferuri domestice și internaționale folosind cursul de schimb valutar real. Revolut s-a lansat, de curând, și pe piața din România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii