FacebookTwitterLinkedIn

Operatorul de servicii medicale private Regina Maria a anunțat că renunță la achiziţia Spitalului Muntenia din Piteşti, fondat şi administrat de SIF Muntenia. Este vorba de o unitate cu patru săli de operaţie, centru de imagistică şi laborator de analize, pentru care Regina Maria ar fi trebuit să plătească în jur de 33 milioane de lei.

„Rețeaua Regina Maria nu va finaliza procedura de achiziție a Spitalului Muntenia din Pitești, dar județul Argeș rămâne pe lista noastră de priorități și ne păstrăm angajamentul de a investi în continuare în Pitești și nu numai, în beneficiul pacienților și partenerilor noștri din regiune”, se spune într-un comunicat al Regina Maria.

Conform raportului publicat de SIF Muntenia la BVB, pe primul trimestru al anului, societatea deţinea la finalul lunii martie o participaţie de 33,66 milioane de lei la Muntenia Medical Competences, echivalentul a 1.882.496 de acţiuni.

În judeţul Argeş, reţeaua Regina Maria mai are două clinici, un laborator şi trei puncte de recoltare. În total, operatorul privat deține șapte spitale, patru maternități, două centre de fertilitate și numeroase policlinici în întreaga țară. 

„Ca lider în calitatea serviciilor medicale din România, este datoria și responsabilitatea noastră să ne asigurăm că toate procesele de achiziție și integrare în care suntem implicați se desfășoară la cele mai înalte standarde. (…) Ne dorim ca aceleași practici concurențiale loiale și transparente să fie respectate de către toți jucătorii de pe piața serviciilor medicale private. Doar în acest mod putem construi cu adevărat medicină modernă în România”, mai spun reprezentanții Regina Maria.

În luna martie a.c., operatorul privat a achiziționat Centrul Medical Bucovina din Suceava, ajungând la un portofoliu de 35 de achiziții în țară.