FacebookTwitterLinkedIn

Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat pachetul majoritar din Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea de stomatologie prezentă în 13 orașe din țară, cu 169 de cabinete. În urma tranzacției, Dr. Ionuț Leahu păstrează o participație de 49%, iar fondul de private equity Morphosis Capital iese din acționariat furnizorului de servicii stomatologice.

Regina Maria a investit în ultimii ani peste 200 milioane de euro, iar prin achiziția clinicilor Dr. Leahu intră pe nișa de servicii stomatologice. „Urmărim de mulți ani dinamica pieței de stomatologie, iar acum a venit momentul oportun să facem acest prim pas, care marchează și deschiderea noastră către o consolidare a acestui domeniu în România. Stomatologia este o piață cu un foarte bun potențial de dezvoltare”, declară Fady Chreih, CEO-ul Regina Maria.

Rețeaua de clinici stomatologice fondată și condusă de Dr. Ionuț Leahu de mai bine de un deceniu a înregistrat în 2022 venituri de peste 26 milioane euro (132 de milioane de lei), în creștere cu 31% față de anul precedent. Clinicile Dentare Dr. Leahu reunesc o echipă de 500 de angajați, dintre care 200 de medici și specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală. Rețeaua dispune și de propriul centru de instruire pentru medici specialiști, medici rezidenți și asistenți medicali. Peste 5.000 de pacienți trec lunar pragul clinicilor de stomatologie. După cum a declarat Dr. Ionuț Leahu, rețeaua de stomatologie a tratat, în cei 12 ani de activitate, peste 100.000 de persoane. 

Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt prezente în cele mai importante orașe ale țării și dețin și un portofoliu de 17.000 de abonamente dentare. În urma tranzacției, Clinicile Dentare Dr. Leahu vor opera ca divizie de sine stătătoare în cadrul Rețelei de sănătate Regina Maria, iar Dr. Ionuț Leahu va păstra atribuţiile de management.

Părțile au fost asistate în această tranzacție de: RTPR și EY România, pentru Rețeaua de sănătate REGINA MARIA; PwC România și D&B David și Baias pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu; Mihaela Mîndru Law Office pentru Morphosis Capital.