Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Retailerul Marks & Spencer a înregistrat prima pierdere în 94 de ani

Marks & Spencer a înregistrat o pierdere pentru prima dată în 94 de ani, pe măsură ce vânzările de îmbrăcăminte se prăbușesc în urma pandemiei și a Brexitului.  
Marks & Spencer

Retailerul a avertizat cu privire la „o incertitudine semnificativă” din cauza pandemiei și a Brexitului. Marks & Spencer a înregistrat o pierdere înainte de impozitare de 87,6 milioane de lire sterline în ultimele șase luni până la 26 septembrie, comparativ cu un profit de 159 milioane de lire sterline pentru aceeași perioadă a anului trecut, relatează The Telegraph. De asemenea, veniturile au scăzut cu aproape 16% la 4,09 miliarde de lire sterline.

Cu toate acestea, managerii companiei au spus că performanța a fost mai bună decât se așteptau, astfel că grupul a ieșit din perioadă cu niveluri de stoc reduse de la an la an și a generat fluxuri de numerar.

Însă divizia sa de alimente a funcționat bine în această perioadă și a fost stimulată de noul parteneriat cu Ocado, care a contribuit la atenuarea impactului determinat de închiderea magazinelor sale.

În luna august, retailerul a anunțat planuri de reducere a 7.000 de locuri de muncă pe fondul pandemiei și în încercarea de a spori vânzările online. M&S este în proces de închidere a mai mult de 100 de magazine. 

Compania Marks & Spencer a fost fondată Regatul Unit în 1884 de Michael Marks și Thomas Spencer.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii