FacebookTwitterLinkedIn

Investiția din România va finanța planurile Restart Energy de achiziție și dezvoltare proiecte de energie regenerabilă de 500 MW de până la finalul 2025. Conducerea Restart Energy vrea să achiziționeze și să dezvolte în fiecare an 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă și energie geotermală. Proiectele Restart Energy vor necesita investiții de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. Interlink va activa ca un consilier strategic pentru finanțarea acestor proiecte.

Cele două companii au decis, de asemenea, să devină parteneri pentru extinderea Restart Energy pe piața americană prin lansarea în SUA a Restart Energy Democracy (RED) – o platformă online bazată pe tehnologia blockchain pentru tranzacționarea energiei care permite transferul peer-to-peer între producătorii de energie și consumatorii finali.

În plus, cele două entități vor lansa o franciza de business de energie (în format complet digital) și un sistem de credite de carbon pentru producția și consumul de energie regenerabilă.

„Prin acest parteneriat putem accesa capital din SUA și să accelerăm obiectivul Restart Energy de a furniza 1 Miliard KWh anual de energie regenerabilă accesibilă pentru 300.000 de consumatori din România și Europa până în 2025. Acest lucru va permite Restart Energy să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din producția de energie cu 750 mil.kg CO2 pe an astfel ca până în 2025 sădevină primul furnizor din România care livrează100% energie verde produsă local. În același timp, Restart Energy va putea să se extindă pe piața din SUA cu platforma sa inovatoare de blockchain având astfel acces la o piață matură și orientată către tehnologie”, spune Armand Domuța, CEO și fondator Restart Energy.