Cautare
, Contributor

Energie |
|

Restart Energy investește 30 milioane de dolari într-un proiect solar de 45 MW 

Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale pe piața locală, intenționează să investească aproximativ 30 de milioane de dolari în dezvoltarea unui proiect solar de 45 MW în județul Sălaj. Proiectul va crea 115 locuri de muncă.  
Armand Domuta_CEO si fondator Restart Energy

Finanțarea proiectului se va face prin surse proprii, fonduri private equity și finanțare bancară. Parcul solar ar putea fi pus în funcțiune în primul trimestru al anului 2022 și ar putea crea 115 de locuri de muncă.

Suntem încântați să putem contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice a României precum și la echilibrarea balanței energetice prin construcția unui nou activ regenerabil care produce energie curată, verde de la soare în vârf de sarcină. Construcția este programată să înceapă în trimestrul al doilea al acestui an și sperăm că primii KWh verzi produși de soare să fie introduși în rețea cel târziu în primul trimestru din 2022”, afirmă Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy.

Parcul de la Sărmășag, județul Sălaj, va avea o producție anuală de energie de 55 mil.KWh, care va fi “suficientă pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodării cu energie verde”.

Restart Energy a avut în 2020 o cifră de afaceri de 120 de milioane de lei și profit net de 13 milioane de lei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii