FacebookTwitterLinkedIn

Furnizorul de energie electrică Restart Energy încheie anul 2022 cu o cifră de afaceri de 55 milioane de euro și estimază venituri de 72 milioane de euro în 2023. Compania a înregistrat în acest an vânzări de peste 10 milioane de euro din panouri fotovoltaice, cu o putere instalată totală de aproximativ 15 MW.

Anul viitor, compania estimează venituri de 35 de milioane de euro pe segmentul panourilor solare pentru companii, unde cele mai multe solicitări vin din partea sectoarelor industriale, cu consum energetic mare, dar și din retail sau HoReCa.

„Instalațiile solare de producere a energiei regenerabile din surse fotovoltaice pentru autoconsumul companiilor mari, mici și mijlocii, va înregistra în următorii trei ani o cerere  solidă. Principalii factori care vor susține această cerere sunt prețul ridicat al energiei dar și nevoia de consum de energie din surse regenerabile”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy.

Restart Energy va continua să se concentreze pe accelerarea creșterii pe  segmentul de servicii dedicate tranziției energetice, în paralel cu dezvoltarea segmentului dezvoltare a noi capacitați de producție, de până la 500 MW.

Pentru 2023, Restart Energy își propune să atingă o țintă de cel puțin 45 MW instalați prin produsul Restart Solar, pe segmentul instalațiilor comerciale solare.

Pentru următorii 3 ani, compania vizează dublarea în fiecare an a capacitații instalate și o creștere de 50% începând cu 2026.

Un alt obiectiv strategic al companiei îl reprezintă dezvoltarea și construirea de parcuri fotovoltaice de tip utility scale. Restart Energy urmărește punerea în funcțiune a cel puțin 150 MW anual.

”În acest moment, cererea depășește oferta existentă pe piață și estimăm că va mai fi nevoie de cel puțin alte 3-4 trimestre pentru a vedea un echilibru. Sperăm că și cadrul legislativ va încuraja acest segment de piață”, adaugă Domuta.