FacebookTwitterLinkedIn

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a declarat că țara sa vrea să adere cât mai curând posibil la Uniunea Europeană pentru a se proteja de amenințarea Rusiei și speră că o decizie de începere a negocierilor va fi luată în următoarele luni.

Maia Sandu: „Desigur, nimic nu se compară cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar noi vedem riscul şi credem că ne putem salva democraţia doar dacă facem parte din Uniunea Europeană. Rusia va continua să fie o mare sursă de instabilitate în următorii ani şi noi trebuie să ne protejăm.”

Pe 1 iunie, la Chișinău, va avea loc Summitul Comunității Politice Europene, care va reuni lideri ai țărilor membre ale Uniunii Europene, dar și ai țărilor candidate.

În această duminică va avea loc, în capitala Republicii Moldova, Adunarea Moldova Europeană, pentru reconfirmarea dorinței de integrare europeană a cetățenilor moldoveni.

Într-un interviu pentru France Presse, Maia Sandu a spus că Republica Moldova vrea să adere cât mai repede la Uniunea Europeană pentru a se proteja de amenințarea rusă și speră că o decizie de începere a negocierilor va fi luată în următoarele câteva luni, conform RRA.