Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Remdesivir: Peste 25.000 de flacoane pentru pacienții români cu COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat luni că spitalele din țară vor primi peste 25.000 de flacoane de Remdesivir pentru a trata pacienții români cu COVID-19.
 aboneaza-te
Gilead has demonstrated that Remdesivir is active against the virus that causes COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat luni că spitalele din țară vor primi peste 25.000 de flacoane de Remdesivir pentru a trata pacienții români cu COVID-19. Astfel, pacienții eligibili vor primi Veklury (Remdesivir) în trei tranșe, în cadrul unui contract finanțat și semnat de compania farmaceutică producătoare.

Pe 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19.

Astfel, pe 7 august, România v-a primi 6.026 flacone de Remdesivir pentru a asigura tratarea a aproximativ 1.200 de pacienți COVID-19 eligibili. Pentru fiecare pacient vor fi distribuite câte 5 flacoane, informează un comunicat Agerpres.

Comisia Europeană face această repartiție în funcție de numărul de cazuri la 14 zile. În contextul actual, România a primit a doua cea mai mare cantitate de Remdesivir după Spania.

Pe 11 septembrie, calendarul transmis de la Bruxelles arată că țara noastră va primi alte 10.336 flacoane pentru tratarea a 2.067 pacienți infectați cu coronavirus. La 9 octombrie, vor mai fi trimise alte 8.795 flacoane Remdesivir pentru a mai ajuta alți 1.759 pacienți COVID-19.

Livrarea flacoanelor se va face în depozitele Companiei Unifarm SA. De acolo, ele vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 555/2020, în funcţie de numărul de cazuri medii şi severe eligibile raportate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii