Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Medicamentul antiviral Remdesivir a fost autorizat în SUA pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat oficial, în procedură de urgenţă, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienţilor infectați cu COVID-19, a anunţat preşedintele Donald Trump.
remdesivir coronavirus shutterstock
 Remdesivir este un medicament antiviral produs de compania farmaceutică Gilead Sciences, care s-a dovedit eficient în tratarea pacienţilor cu coronavirus.
Donald Trump a făcut anunţul de la Casa Albă, alături de directorul companiei Gilead Sciences, Daniel O’Day, şi de Stephen Hahn, comisarul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA),potrivit Bloomberg şi CNBC.

„Vrem să le mulţumim colaboratorilor care au adus Remdesivir în acest punct şi multora dintre oamenii noştri care au făcut parte din acest efort, de fapt, personalului medical”, a declarat Daniel O’Day, precizând că firma va dona un milion de doze de Remdesivir.

Comisarul FDA, Stephen Hahn, a declarat că medicamentul a primit autorizaţie de utilizare în regim de urgenţă pentru pacienţii infectați spitalizaţi.

Imediat după anunţ, acţiunile companiei Gilead Sciences au oprit tendinţa de scădere, rămânând la 79,95 dolari în New York. În tranzacţionările extinse, acţiunile Gilead înregistrează o creştere de 2%.

Studiile arată că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme grave de COVID-19.

„Pacienţi spitalizaţi cu forme avansate de Covid-19 şi simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât pacienţi în situaţii similare supuşi unei proceduri placebo, conform analizării preliminare asupra datelor obţinute printr-un studiu clinic aleatoriu efectuat pe 1.063 de pacienţi, iniţiat pe 21 februarie”, au anunţat Institutele Naţionale pentru Sănătate din SUA (NIH).

 

„Mai multe informaţii detaliate despre rezultatele testului, inclusiv date mai complete, vor fi disponibile în următorul raport. În cadrul angajamentului Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA de a accelera dezvoltarea şi disponibilitatea potenţialelor tratamente anti-Covid-19, agenţia a fost implicată în discuţii susţinute şi curente cu firma Gilead Sciences referitoare la a face Remdesivir disponibil pentru pacienţi cât se poate de rapid, în mod adecvat”, subliniază NIH.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii