
Provocările generate de telemuncă au obligat liderii de echipă din sectorul IT & Tech să adopte un nou stil de conducere, însă 8 din 10 consideră că provocările care țin de interacțiunea dintre oameni sunt mai greu de gestionat decât dificultățile de ordin tehnic.
“În acest context, team leaderii consideră în proporție de 97% că abilitatea de a empatiza și comunica eficient cu membrii echipei joacă un rol fundamental în activitatea lor de zi cu zi, în special pentru că 56% dintre lideri au identificat o creștere a dificultăților de comunicare”, potrivit unui studiu derulat de compania Equatorial.
Studiul a fost efectuat în perioada martie-aprilie 2022 în rândul a 317 lideri de echipă cu vârsta de peste 25 de ani din departamente de IT & Tech.
Printre cele mai mari provocări menționate de șefii de echipă în activitatea lor zilnică se numără adaptarea competențelor pentru telemuncă (68%) și lipsa interacțiunii zilnice cu echipa (55%).
De asemenea, noile forme ale organizării muncii i-au determinat pe 67% dintre team leaderii din IT să își dezvolte noi abilități de comunicare și relaționare cu echipa pentru a păstra un nivel optim de productivitate.
Modul de organizare a muncii în stil hibrid începe să devină un standard pentru companii, iar 3 din 10 șefi de echipă consideră că motivația și moralul angajaților sunt aspecte dificile la locul de muncă. Astfel, șefii de echipă sunt puși în poziția dificilă de a găsi soluții pentru a repune în mișcare mecanismul muncii de la birou, fără a înregistra scăderi ale productivității la nivelul echipei.