Cautare
, Contributor

ForbesForward |
|

Reinier Schlatmann, CEO Philips Europa Centrală și de Est: “Tehnologia ar putea face o diferență într-o perioadă ca asta”

Reinier Schlatmann, CEO Philips Europa Centrală și de Est, povestește despre ce măsuri de siguranță s-au implementat în cadrul companiei și care a fost impactul pandemiei asupra angajaților și a sistemului de sănătate.
reinier-schlatmann

Reinier Schlatmann, CEO Philips Europa Centrală și de Est, susține că, având în vedere contextul actual, în cadrul companiei s-a pus accent pe siguranța angajaților, astfel încât să poată să își ducă la capăt sarcinile. Pe de altă parte, acesta spune că s-au axat și pe satisfacerea nevoilor clienților, dar și pe a menține o continuitate a afacerii.

Cu toate că o parte din activitatea companiei a fost impactată de pandemie, Reinier Schlatmann menționează că s-au concentrat pe producerea de ventilatoare pentru a trata pacienții la cel mai înalt nivel și este de părere că digitalizarea a jucat un rol cheie în acest context. Mai exact, în ceea ce privește digitalizarea, CEO-ul Philips consideră că aduce foarte multe beneficii în sistemul de sănătate, precum conectarea pacienților cu doctorii sau evitarea riscului de a se pierde din informații despre pacienți.

În ceea ce privește “noul normal”, Reinier Schlatmann este de părere că pandemia a transformat și va transforma sistemul de sănătate, iar cuvântul cheie în acest context este “adaptabilitatea”. De asemenea, acesta spune că sunt și multe lucuri bune ce au venit odată cu epidemia de coronavirus, cum ar fi conceptul de “work from home”, prin care s-a demonstrat că “este mai ușor decât ne așteptam mulți dintre noi”. 

“Câteodată uităm cât de repede se pot schimba lucrurile”

Optimist, Reinier Schlatmann mai spune că “vedem astăzi lucruri pe care nu le credeam posibile înainte de pandemie”. Spre exemplu, în sistemul sanitar vedem trend-uri care s-au accelerat și tot mai multe persoane încep să pună accent pe propria sănătate.

Pe de altă parte, CEO-ul Philips consideră că digitalizarea este necesară în sistemul de sănătate, mai ales în contextul actual. De ce? Pentru că ne aflăm într-o situație în care “trebuie să separăm oamenii și, în același timp, să ne conectăm cu ei”. Mai exact, acesta spune că implementarea de monitoare, pentru ca medicii să comunice cu pacienții, ar fi extrem de benefice și, în plus, transformarea aceasta ar putea duce la o eficacitate mai sporită. În egală măsură și inteligența artificială este un factor cheie în ceea ce privește analizarea evoluției pacienților.

Deși incertitudinea se resimte peste tot, Reinier Schlatmann are încredere în abilitatea oamenilor de a se adapta și este de părere că “astfel de vremuri scot la iveală tot ce este mai bun din oameni”. Acesta a mai observat și foarte multă inițiativă la nivelul companiei pe care o conduce și consideră că s-au întâmplat totuși lucruri bune și în perioada pandemiei.

“Sper să ne întoarcem la o situație normală cât mai curând și data viitoare vom fi mult mai bine pregătiți”, a conchis Reinier Schlatmann.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii