FacebookTwitterLinkedIn

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Keir Starmer, a promis luni să asigure un acord îmbunătățit cu Uniunea Europeană privind regulile comerciale post-Brexit și să revizuiască „acordul ratat” semnat de fostul premier Boris Johnson, potrivit Reuters.

Vorbind la Belfast după discuții cu liderii din Irlanda de Nord, unde regulile comerciale post-Brexit au dominat politica de ani de zile, Starmer a spus că noul său guvern va trebui mai întâi să implementeze modificări în cadrul acordului actual pentru a construi încrederea cu Uniunea Europeană. „Credem că putem obține un acord mai bun decât acordul ratat pe care l-a adus Boris Johnson și vom lucra la asta,” a spus Starmer, care a câștigat o victorie zdrobitoare săptămâna trecută.

Partidul Laburist a exclus revenirea în piața unică a UE sau în uniunea vamală, dar a spus că este posibil să se elimine unele bariere comerciale cu blocul de 27 de națiuni, din care Marea Britanie a ieșit în 2020. FOTO: profimediaimages.ro

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.