FacebookTwitterLinkedIn

Ford oferă o reducere specială proprietarilor Tesla care renunță la această marcă și aleg un model din portofoliul electric al companiei – Ford F-150 Lightning sau Mustang Mach-E, potrivit Business Insider

Programul a fost lansat în 3 aprilie și constă într-o reducere de 1,500 de dolari, pe lângă alte posibile oferte care fac subiectul negocierilor din showroom. Pentru a beneficia de această ofertă fiecare client trebuie să demonstreze că este posesorul unui model Tesla și poate accesa acest program, numit intern “Bonusul Ford de a concura Tesla în mod competitiv”, până în 8 iulie. 

În paralel, Ford a redus prețurile pentru unele dintre camioanele sale F-150 Lightning, conform unui raport CNBC, între 2,000 și 5,500 de dolari, în funcție de nivelul de finisare a vehiculului. Modelele din 2024 ale vehiculelor au prețuri de pornire de 54,995 și, respectiv, 39,995 de dolari. Cel mai ieftin vehicul al Tesla, Model 3, are un preț de pornire de 38,990 de dolari, în timp ce camioneta electrică Cybertruck începe de la 60,990 de dolari. 

Ford a fost supus presiunii din cauza reducerilor agresive de prețuri ale Tesla pe parcursul anului trecut. Au fost, de asemenea, semne că producătorul auto a avut dificultăți în a-și vinde mașinile electrice. Mai mult, Ford a amânat aproximativ 12 miliarde de dolari din cheltuielile planificate pentru proiectele sale EV în 2023.