FacebookTwitterLinkedIn

Recep Tayyip Erdogan, președintele în funcție al Turciei, a fost reales, duminică, după al doilea tur al scrutinului prezidenţial, a anunţat comitet electoral. Kemal Kiliçdaroglu, contracandidatul preşedintelui Erdogan, şi-a recunoscut înfrângerea, exprimându-și „tristeţea” pentru viitorul Turciei.

Recep Tayyip Erdogan (69 de ani), reales președinte al Turciei pentru a treia oară, s-a adresat susţinătorilor săi:

„Nu doar noi suntem câştigătorii. Turcia este câştigătoarea. Naţiunea noastră cu toate segmentele sale este câştigătoarea. Democraţia noastră este câştigătoarea. Nimeni nu a pierdut. Au câştigat 85 de milioane de oameni. Acum este timpul să ne unim pentru obiectivele noastre naţionale şi pentru visurile naţionale, lăsând deoparte toate dezbaterile şi conflictele privind perioada electorală.”

Recep Tayyip Erdogan: „Vom continua cu încredere şi stabilitate. Planificăm o economie bazată pe producţie, concentrată pe management financiar, investiţii şi ocuparea forţei de muncă de renume internaţional.”

Erdogan a fost reales cu 52,14% dintre voturile exprimate.

Emmanuel Macron, preșdintele Franței, l-a felicitat duminică pe Recep Tayyip Erdogan, în franceză şi în turcă, pentru realegerea sa la conducerea Turciei.

De asemenea, la scurt timp după ce și-a revendicat victoria în alegerile prezidențiale, Recep Tayyip Erdogan a fost felicitat de președintele rus Vladimir Putin printr-o scrisoare,