Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Reacții controversate după suspendarea avioanelor Boeing 737 Max 8. Norwegian Air cere despăgubiri

Compania Norwegian Air cere despăgubiri la Boeing pentru menținerea la sol a aparatelor de zbor de tip 737 Max 8.
avion

Norwegian Air ia atitude și solicită despăbugiri de la Boeing pentru costurile înregistrate și pierderile veniturilor în urma suspendării zborurilor avioanelor de tip 737 Max 8.

Compania norvegiană are în flotă 18 aeronave Max 8, dintr-un total de 163 de aparate de zbor. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene, după accidentul aerian din Etiopia, soldat cu 157 de morţi.

Directorul executiv al Boeing, Dennis Muilenburg, a declarat luni, într-un mesaj către angajaţi, că 737 MAX este un aparat sigur. Dar surse din industrie, citate de Reuters, spun că fabricantul se confruntă cu un mare număr de plângeri după accident.

 

 

Reacția Blue Air, despre accidentul aviatic din Etiopia și suspendarea avioanelor de tip Boeing 737 Max 8 pe care le-a comandat

 

„Blue Air, asemenea întregii comunităţi aeronautice mondiale, aşteaptă concluziile anchetei oficiale condusă de Autorităţile Ethiopiene împreună cu NTSB şi Boeing, singurele în măsură să stabilească cauza reală ce a condus la nefericitul eveniment şi, data fiind complexitatea cauzelor, nu dorim să ne antepronunţăm în această privinţă. Siguranţa pasagerilor noştri este prioritară pentru Blue Air. În acest moment, Blue Air nu operează modelul Boeing 737 Max 8, dar monitorizăm situaţia cu cea mai mare atenţie şi suntem constant în legătură cu reprezentanţii Boeing. În ceea ce priveşte flotă actuală toate avioanele noastre trec constant prin verificări tehnice extrem de riguroase la cele mai înalte standarde şi în totală conformitate cu recomandările fabricantului şi a Autorităţii Aeronautice Civile din România”,a transmis Blue Air pe o rețea de socializare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii