Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Re-open EU, o nouă platformă web pentru vacanțe sigure în Europa

Comisia Europeană a lansat în această săptămână o platformă web intitulată ''Re-open EU'', menită să  ajute turiștii care vin în vacanță în Europa, pentru a călători în siguranță.  
turisti.jpg

Site-ul va furniza informaţii în timp real privind frontierele şi disponibilitatea mijloacelor de transport şi a serviciilor de turism din statele membre, informează un comunicat de presă remis de Agerpres.

Re-open EU” va conţine şi informaţii practice furnizate de statele membre cu privire la restricţiile de călătorie, la măsurile de protecţie a sănătăţii publice şi de siguranţă, cum ar fi distanţarea fizică sau purtatul măştilor, precum şi alte informaţii utile precum ofertele turistice din fiecare ţară şi din UE. Astfel, europenii vor fi în măsură să îşi planifice vacanţele de vară şi deplasările pe termen mai lung ţinând cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

Proiectul este dezvoltat de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei (JRC) și acoperă aproximativ 30 de indicatori privind transportul, sănătatea publică şi turismul, transmise de statele membre şi completate cu date de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Platforma deține o harta interactivă care le va permite cetăţenilor să vadă informaţii specifice fiecărei ţări, să afle cum evoluează situaţia şi să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru. Poate fi accesată și pe mobil, prin aplicaţie, urmând să fie disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii