Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

RCS & RDS va opera rețelele AKTA și DCS pentru care va plăti 77 milioane de euro

RCS & RDS SA a încheiat un „contract de operare de rețele”, urmând să plătească 77 de milioane de euro pentru cei aproximativ 540.000 de abonați ai Akta Telecom și Digital Cable Systems, într-o tranzacție care se întinde pe cel puțîn 3 ani și care implică și firma ATTP Telecommunications SRL, potrivit unui anunț publicat la Bursa de Valori București (BVB) de către RCS & RDS, informează Media Expres.
rcsrds.jpg

Potrivit anunțului la BVB, RCS & RDS S.A., filiala din România a Societățîi („RCS&RDS”), a încheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicații electronice aparținând companiilor din Romania Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. și ATTP Telecommunications S.R.L, notează Media Expres.

RCS informează investitorii și acționarii că, la data de 28 noiembrie 2019, RCS&RDS, denumită în continuare „Cesionarul” și Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A., respectiv ATTP Telecommunications S.R.L., denumiți în continuare împreună „Cedenții”, au încheiat contracte (împreună „Contractele”) având că obiect operarea de către RCS&RDS a activelor prin care se furnizează servicii de comunicații electronice către clienții de tip rezidențial.

Contractul încheiat cu ATTP Telecommunications S.R.L. are că obiect și vânzarea unor active constând în infrastructura, clientela etc., la data împlinirii condițiilor suspensive indicate mai jos. În baza acestor Contracte, RCS&RDS va opera rețelele de comunicații electronice ale Cedenților și va furniza servicii de comunicații electronice către clienți, în schimbul plății de către RCS&RDS a unei chirii în cuantumul agreat de părți.

În baza Contractelor, RCS&RDS ar urma să furnizeze un număr de aproximativ 540 de mii de servicii de acces la Internet, televiziune prin cablu, telefonie fixă și telefonie mobilă. Contractele sunt încheiate pentru o durată inițială de 3 ani, care poate fi prelungită la opțiunea oricăreia dintre părți pentru un nou termen de 3 ani. Sumele totale plătibile cu titlu de chirie sau preț de către RCS&RDS în temeiul acestor Contracte sunt de maximum 77 milioane euro exclusiv TVA.

Operarea rețelelor, respectiv vânzarea activelor pot avea loc după împlinirea următoarelor condiții suspensive: (a) obținerea aprobării autorității de concurență și (b) dobândirea de către ATTP Telecommunications S.R.L. în mod cumulativ (i) a drepturilor necesare transmiterii folosinței activelor transmise prin contractul încheiat în acest sens de ATTP Telecommunications S.R.L. și RCS&RDS, (îi) a majorității acțiunilor Digital Cable Systems S.A. și (iii) a majorității acțiunilor AKTA Telecom S.A.

În baza acestor Contracte, Cedenții intenționează să asigure propriilor clienți de tip rezidențial servicii de calitate superioară la prețuri avantajoase, RCS&RDS dispunând de toate resursele, capabilitățile și cunoștințele necesare pentru a asigura acest lucru, prin exploatarea sinergiilor dintre rețeaua proprie de comunicații electronice și rețelele ce formează obiectul Contractelor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii