FacebookTwitterLinkedIn

Antreprenorul Răzvan Pascu a vândut anul trecut apartamente de peste 45 milioane de euro pentru dezvoltatorul SOBHA Dubai. Majoritatea celor care achiziționează proprietăți imobiliare în Dubai intenționează să le închirieze.

“În 2022 am intermediat pentru SOBHA vânzarea de apartamente de peste 45 de milioane de euro. Prețurile sunt încă foarte bune și nu o spun doar eu, ci și rapoartele oficiale care analizează piața de real-estate la nivel global”, declarat Răzvan Pascu.

El a adăugat că, în acest moment, prețul pentru un apartament cu două camere cu o suprafață de circa 70 mp este de 360.000 de euro, iar prețul unui apartament de trei camere începe de la 510.000 euro.

Câteva mii de români dețin deja proprietăți imobiliare în Dubai, finalizate sau în curs de finalizare.

Pe termen lung, randamentul anual al închirierilor de locuințe în Dubai este de până la 5% pe proiectele gata construite sau de până la 12-15% pe proiectele off-plan, care sunt preferate de cei mai mulți dintre investitori.

În plus, pe proiectele off-plan există și posibilitatea de câștig din creșterea valorii proprietății cumpărate în intervalul de timp care trece de la faza de proiect până la finalizarea proiectului.

Conform datelor oficiale, doar în ultimii doi ani prețurile în imobiliare în Dubai au crescut cu 30% pe proiectele off-plan, rămânând, însă, încă semnificativ mai mici decât în alte orașe mari ale lumii de aceeași anvergură.

SOBHA Dubai a lansat de curând un nou proiect, SOBHA SeaHaven, pe cel mai scump lot de teren, tranzacționat cu aproape 200 milioane euro în zona Dubai Marina.

Noul ansamblu presupune trei turnuri conectate, iar prețurile încep de la 850.000 euro pentru un apartament de două camere de aproximativ 80 metri pătrați.

Un apartament cu trei camera și o suprafață de 120 metri pătrați va costa 1,35 milioane de euro.