FacebookTwitterLinkedIn
  1. Ce cuvânt caracterizează cel mai bine anul 2021?

Tranzitie.

  1. Care au fost motivele dvs de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2021? (pandemia, criza economică, criza de materii prime, inflația, forța de muncă, criza guvernamentală, altele). Care sunt rezultatele activității companiei/ grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

Singura ingrijorare pe care am avut-o la inceputul anului a fost incertitudinea, care nu a disparut in contextul in care motivele mentionate (pandemie, criza economica etc) sunt inca prezente. Chiar si in acest context, rezultatele activitatii BuildGreen sunt peste asteptari ceea ce ne da incredere ca pe termen lung directia de dezvoltare aleasa va duce la obtinerea unor rezultate pozitive.

  1. Care au fost motivele de satisfacție sau de optimism în 2021?

Motivele de satisfactie sunt date de rezultate, pe de o parte – niveluri maxime de certificare a sustenabilitatii pentru clienti cum sunt Apple sau Google (ca sa iesim din zona noastra traditionala de clienti), dar si intrarea pe piete cum este cea din Germania, cu proiecte in care BuildGreen are un rol mult mai important decat in mod uzual – consultanta in sustenabilitate in vederea obtinerii nivelului de Carbon Positive.  

  1. Cum caracterizați mediul privat de afaceri din România în anul 2021 în privința rezilienței și dinamicii? Argumentați.

Anul 2021 a fost un an de reasezare pe alte baze si de tranzitie a intregului mediu de afaceri. Sunt foarte multe companii care, in noile conditii, si-au creat noi strategii de abordare a pietelor, iar in urmatorii ani vom vedea o crestere accelerata si expansiune la nivel regional si european.

  1. Care sunt deciziile bune pe care le-a făcut guvernul pentru încurajarea și susținerea mediului de afaceri din România în anul 2021?  Care sunt lucrurile pe care trebuia să le facă, dar nu le-a făcut?

Consider ca rolul statului este de arbitru in piata si nu de jucator. In aceste conditii, strict in ce priveste piata pe care activam, o decizie « buna » a statului este ca nu prea a luat nicio decizie majora. Intr-adevar sunt domenii care au avut de suferit in urma actualei crize medicale si acestea trebuie sustinute. Neactivand in zona respectiva nu pot sa ma pronunt daca aceste masuri au fost eficiente.  

  1. Care considerați că vor fi cele mai mari provocări la nivel mondial în anul 2022?

Inflatia – in conditiile in care toate ecomomiile mari au « inundat » pietele cu bani in timpul Lockdown-ului pentru a preveni o criza economica, acum pentru a preveni o alta criza economica, de data aceasta inflationista, anumite masuri trebuie luate pentru « desecare ».