FacebookTwitterLinkedIn

Prima reacție a mediului privat de afaceri față de conflictul militar din Ucraina: compania antreprenorului gălățean Dan Ciocea, Hitman Internațional, încetează de azi orice plată către partenerul său, Duma Imob Development – companie deținută de Antonie Iorgovan, pe motiv că beneficiarul real al sumelor este de fapt Federația Rusă.

După ce în luna ianuarie, Dan Ciocea declarase pentru Forbes România că a investit câteva milioane de euro în hotelul de patru stele din zona Charles de Gaulle pe care voia să-l inaugureze în primăvara aceasta, astăzi, omul de afaceri anunță că încetează să mai facă plăți către partenerul său, compania lui Antonie Iorgovan ce activează  în domeniul imobiliar, Duma Imob Development.

Motivul: clădirea aparține de fapt Administrației Afacerilor Președintelui Federației Ruse.

„Din cauza faptului că traseul sumelor pe care compania noastră le-ar plăti în perioada următoare către SC Duma Imob Development SRL ar avea ca destinație finală și beneficiar real, structurile comerciale controlate nemijlocit de Federația Rusă, am decis să sistăm îndeplinirea obligațiilor de plată ale companiei noastre care rezidă din Contractul de subînchiriere încheiat între părți sub nr. 006 /05.06.2020, având drept obiect imobilul situat în București, Piața Charles de Gaulle nr. 4-6, sector 1. Prin această decizie, SC HITMAN INTERNATIONAL SRL se asigură că nu va fi partaș la genocidul din Ucraina si nici nu va finanța, fie și indirect și involuntar, Federația Rusă și demersul nelegitim al acesteia de schimbare a ordinii mondiale prin argumentul armelor”, anunță compania omului de afaceri gălățean.

Potrivit lui Dan Ciocea, „Întreprinderea de administrare a proprietăților din străinătate” din cadrul Administrației Afacerilor Președintelul Federației Ruse, deține imobilul respectiv pe care l-a închiriat către SC Global Energy Investment SRL în baza Contractului de închiriere nr. 1034/09.09.2016. Pentru ca la rândul său, SC Global Energy Investment SRL să-l subînchirieze către compania controlată de Antonie Iorgovan, SC Duma Imob Development SRL, în baza Contractului de subînchiriere nr. 189/02 din data de 12.09.2016.

În 2020, SC Duma Imob Development SRL a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu peste 1.500%, depășind 2,1 milioane de lei de la 132.000 de lei (în 2019). De asemenea, profitul companiei a fost în 2020 de aproape 1,1 milioane de lei, în creștere cu peste 170 de procente față de cel declarat anul anterior.