Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Războiul LVMH-Tiffany continuă. Conglomeratul condus de magnatul Bernard Arnault aduce noi argumente în instanță împotriva bijutierului american

Grupul LVMH aduce noi argumente în fața instanței pentru a scăpa de acordul în valoare de 16,6 miliarde de dolari pentru preluarea Tiffany.
Tiffany in proces cu LVMH shutterstock_1810685116

LVMH, conglomeratul condus de Bernard Arnault, lansează o serie de acuzații asupra conducerii Tiffany, în care solicită instanței acordul de a renunța la achiziția în valoare de 16,2 miliarde de dolari.

Grupul francez susține că deciziile bijutierului american de a reduce investițiile de capital și de marketing și de a plăti dividende în numerar, în ciuda pandemiei, este o înțelegere complet diferită de cea pe care LVMH o acceptase inițial.

LVMH, companie care deţine branduri precum Louis Vuitton, Moët, Hennessy şi Givenchy, a renunţat la achiziţia în valoare de 16,2 miliarde de dolari a producătorului american de bijuterii Tiffany, conform CNBC.

Gigantul francez mai spune că business-ul Tiffany este „nepotrivit pentru provocările viitoare” și că „performanța companiei a fost catastrofală, iar perspectivele viitoare rămân sumbre”, după ce bijutierul american a înregistrat o pierdere de 45 de milioane de dolari în prima jumătate a acestui an.

„Performanța Tiffany va continua să fie slabă. Previziunile [și] pentru al patrulea trimestru al anului 2020 sunt sumbre, având în vedere impactul pandemiei, care continuă să afecteze vânzările Tiffany”, a mai adăugat LVMH.

LVMH a acuzat, de asemenea, conducerea Tiffany că a încercat să forțeze tranzacția, deoarece directorii săi  vor să profite de pe urma finalizării acesteia. Conglomeratul susține că directorul executiv al Tiffany, Alessandro Bogliolo, va încasa aproximativ 44 de milioane de dolari dacă tranzacția se va concretiza.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii