FacebookTwitterLinkedIn

Fostul soț al lui Kim Kardashian cere 53 de milioane de dolari pentru casa lui din Malibu, proiectată de Tadao Ando, pe care a cumpărat-o cu 57 de milioane, în urmă cu doar doi ani.

Se întâmpla în perioada în care West era încă pe val datorită pantofilor Yeezy, o afacere de un miliard de dolari care apoi s-a dus pe apa sâmbetei când brandul Adidas a rupt contractul din cauza numeroaselor sale remarci antisemite. Tot atunci a mai cumpărat și două ferme separate în Wyoming, una dintre ele având o suprafață de mai mult de 3.000 de acri. De asemenea, în plin proces de divorț cu celebra KK, și-a mai luat o casă chiar vizavi de reședința fostei din Hidden Hills, pe care a vândut-o recent (presa afirmă că pierderea înregistrată prin vânzarea acesteia se ridică la doar șase cifre).

Pe vila din Malibu, aflată încă în construcție, a plătit 57 de milioane de dolari, bani cash, fără să crâcnească. Aflată pe malul oceanului casa a fost proiectată de celebrul arhitect japonez Tadao Ando, și este în prezent pusă în vânzare pentru 53 de milioane de dolari. Celor patru milioane scăzute din preț li se vor adăuga pierderi de cel puțin încă pe-atât, reprezentând taxele agenților imobiliari și costurile aferente transferului e proprietate.

Și dacă de obicei, atunci când citim despre case de milioane, care au aparținut vedetelor, ne-am obișnuit să vedem interioare luxoase, câteva piscine, săli de cinema, crame și alte excentricități, casa lui Kanye din Malibu are doar fundație, plafoane și câțiva pereți. Nici măcar ferestre nu mai are casa care, în numai doi ani, a ajuns să aibă doar ziduri gri.

Oferta promovată de celebrul agent imobiliar din Selling Sunset, Jason Oppenheim de la Oppenheim Group, include câteva fotografii înfățișând o locuință tipică pentru zona respectivă, cu ferestre largi, terase cu șezlonguri și o priveliște uimitoare către ocean. În același timp, Oppenheim a declarat pentru Wall Street Journal că viitorul cumpărător va trebui să scoată din buzunar „câteva milioane bune de dolari” doar pentru a face casa locuibilă. Construită din aproximativ 1.200 de tone de beton, 200 de tone de armătură din oțel, casa are o structură de rezistență cu 12 stâlpi masivi introduși la peste 60 de picioare în nisip.

Atunci când cumpărat proprietatea, Kanye West intenționa să modifice structura de aproape 4.000 de metri pătrați pentru a o transforma într-o reședință demnă de un superstar. Rămâne de văzut dacă, în stadiul curent, casa se va vinde cu suma cerută, având în vedere că proprietățile din jur sunt cu mult mai ieftine. Singurul argument care o poate salva este faptul că aceasta este una dintre puținele reședințe din Statele Unite proiectate vreodată de Ando, câștigător al unui Premiu Pritzker, la ora actuală unul dintre cei mai căutați arhitecți.

În ciuda ultimelor sale afaceri în pierdere, Kanye West rămâne unul dintre cei mai de succes producători muzicali din lume și unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile. El a devenit cunoscut ca producător la Roc-A-Fella Records la începutul anilor 2000 și a lansat primul său album solo, The College Dropout, în 2004, continuând să experimenteze cu diferite stiluri muzicale.

West are în portofoliu 22 de premii Grammy și a vândut peste 140 de milioane de discuri în întreaga lume, dar averea lui provine în mare parte din parteneriatele sale cu Adidas și Gap. Potrivit unui raport al Bloomberg din 2021, averea lui West era de 6,6 miliarde de dolari, dar Forbes a redus suma la doar 2 miliarde de dolari în același an, luând în considerare datoriile și activele sale lichide.

Revoltat, West a revenit cu precizări, susținând că revista nu a evaluat corect averea sa și că el ar deține de fapt 3,3 miliarde de dolari. Un lucru e clar: imobiliarele nu-s chiar punctul lui forte și probabil că el însuși crede asta, de vreme ce petrece chiar și luni de zile cazat într-unele dintre cele mai scumpe hoteluri din L.A., cum este hotelul de lux Nobu, din rețeaua omonimă deținută de Chef Nobu Matsuhisa, Robert De Niro și Meir Teper.

Foto: The Oppenheim Group / ProfimediaImages