FacebookTwitterLinkedIn

Raportul „Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România” va fi lansat joi, în dezbatere publică, în cadrul unui eveniment care va fi găzduit la Palatul Cotroceni.

În decursul anului 2022, președintele Klaus Iohannis a decis înfiinţarea unui grup de lucru care şi-a desfăşurat activitatea pe această problematică, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, sub coordonarea Departamentului Climă şi Sustenabilitate.

Administrația Preziențială: „Format din experţi români din ţară şi din străinătate, grupul de lucru a identificat o serie de provocări la adresa României în contextul schimbărilor climatice, precum şi un set de măsuri pentru a răspunde eficient acestora, toate reunite în Raportul «Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România»”, conform News.ro.

Lansarea în dezbatere publică a Raportului pentru o perioadă de o lună de zile presupune centralizarea punctelor de vedere transmise în scris la adresa de e-mail clima@presidency.ro, precum şi o serie de întâlniri cu entităţi interesate de domeniul schimbărilor climatice, reprezentanţi ai mediului academic şi de cercetare, ai mediului de business şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Opiniile şi contribuţiile constructive ale celor care îşi doresc să se angajeze în dezbatere vor genera îmbunătăţirea măsurilor propuse în Raportul «Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România»