FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Raiffeisen finanțează o firmă din grupul israelian Shikun and Binui Energy cu 40,5 milioane de euro pentru construirea unei centrale fotovoltaice în Satu Mare. Centrala va avea o capacitate instalată de aproximativ 70 MW.

”După câțiva ani de dezvoltare intensă în sectorul energetic din România, primul nostru proiect a ajuns la etapa de a fi finanțat și putem începe construcția”, a declarat Yuval Skornik, vicepreședinte Business Development Shikun and Binui Energy.

Shikun and Binui Energy a semnat la finalul anului trecut un contract pentru construcția “la cheie” a parcului fotovoltaic, incluzând proiectare, inginerie civilă, mecanică și electrică, achiziție de echipamente și construcții.

Lucrările de proiectare și achiziționare a echipamentelor principale au început deja, iar punerea în funcțiune este planificată pentru al doilea trimestru al anului viitor.

Energia electrică produsă va fi vândută pe piața centralizată de energie electrică din România sau prin contracte de tip PPA către traderi și/sau furnizori de energie electrică spre a fi furnizată consumatorilor finali.

Shikun and Binui Energy este specializat în dezvoltarea, construcția, operarea și întreținerea de active de energie din surse regenerabile și de centrale de energie electrică pe bază de gaze naturale în Israel, Italia, California, Texas și România, cu o capacitate totală de aproximativ 5,4 GW.