Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Macroeconomie |
|

Raiffeisen Bank a emis primele primele obligațiuni subordonate în valoare de 480 milioane de lei

Raiffeisen Bank a emis primele obligațiuni subordonate în moneda locală având o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane de lei și un cupon de 3,5% peste Robor la 3 luni, având ca investitori unici International Finance Corporation (IFC) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).      
raiffeisen.jpg

James Stewart, vicepreședintele Trezoreriei și Pieței de Capital Raiffeisen Bank, spune că “Obligațiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind și diversificând poziția de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienții săi în perioada dificilă pe care o traversăm și va contribui la finanțarea sustenabilă a economiei românești, inclusiv prin investiții în proiecte verzi”.

De asemenea, Raiffeisen Bank a depus și a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligațiunilor în data de 6 mai 2020, iar obligațiunile urmează a fi tranzacționate la Bursa de Valori București începând cu 14 mai 2020.

Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de capital din România

Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank a oferit consultanță și asistență pentru procesul de emitere și admitere la tranzacționare a obligațiunilor și este unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței de capital din România cu o experiență bogată ce acoperă aproximativ 40% din valoarea emisiunilor de obligațiuni municipale și corporative listate la Bursa de Valori București în ultimii 15 ani.

Printre cele mai însemnate tranzacții pe care  le-a intermediat echipa de Investment Banking se numără emisiunile de obligațiuni ale Municipiului București, Raiffeisen Bank România, emisiunile de titluri de stat destinate populației precum și plasamentele private internaționale ale RCS-RDS și NEPI, ca parte a echipei de Debt Capital Markets a Grupului Raiffeisen Bank Internațional

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii