Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Radu–Ştefan Spirea

Radu Stefan Spirea.jpg
Avere: 26-27 milioane de euro Vârsta: 47 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domeniu: Marcaje rutiere

Cu un business strâns legat de domeniul auto, Radu Spirea nu avea cum să crească încasările firmei sale, Vesta Investment. Compania sa este producător, printre altele, de plăcuţe de înmatriculare, semnalizatoare, veste reflectorizante şi truse medicale, elemente obligatorii prin lege la orice maşină. Spirea este acţionar, alături de mama sa, la Vesta Investment, şi alături de alţi membri ai familiei, la Marca Plast.În cifre, scăderea ar suna cam aşa: 11 milioane de euro în 2008 şi numai cinci milioane de euro cifră de afaceri în 2009. „Important e că nu sunt pierderi, chiar dacă profitul a scăzut“, spune Spirea.

Printre motivele invocate, investitorul enumeră: tăierea bugetelor alocate siguranţei rutiere, căderea pieţei auto şi scăderea cerinţelor calitative. Prin urmare, şi investiţiile sale s-au redus semnificativ. „Dacă anual investeam un milion de euro, anul trecut bugetul de investiţii a scăzut la două-trei sute de mii de euro“, declară managerul. Spirea a redus cheltuielile şi prin restructurarea internă, renunțând aproape un sfert din angajaţi. „Ce făceam înainte cu 200 de persoane fac acum cu 165“, spune el.

O altă soluţie a fost să scoată pe piaţă produse noi, adaptate la cerinţele pieţei. Anul acesta a lansat elementele reflectorizante pentru pereţi de beton şi garduri de plastic. În timpul liber preferă să joace tenis, să schieze şi să facă scufundări. Spirea este licenţiat în scufundări, reuşind să atingă recordul de 30 de metri adâncime. Este căsătorit şi are doi copii: un băiat de şapte ani şi o fată de 11. Maşina preferată este Jaguar, el conducând un model XKR. Directorul general Vesta Investment are şi două maşini de epocă: un Jaguar de 50 de ani şi un Fiat din 1921.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii