Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Radu și Constanța Ouatu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Radu și Constanța Ouatu Avere: 14-15 milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Construcții și demolări  

Necazul“ firmei spaniole Sedesa, însărcinată inițial cu reabilitarea centrului istoric al Bucureștiului și al cărei contract a fost reziliat ulterior de primarul Sorin Oprescu, a reprezentat norocul companiei Apolodor, controlată de omul de afaceri Radu Ouatu. După ce a înregistrat un vârf al cifrei de afaceri și al profitului în 2008 (venituri de 95 de milioane de euro și profit de 6 milioane de euro), Apolodor s-a confruntat în anul următor cu o înjumătățire a profitului și cu o reducere a cifrei de afaceri la 72 de milioane de euro.

Contractul de reabilitare a avut o valoare de 27 de milioane de euro în momentul semnării din 2006 și a fost suplimentat apoi cu 8,7 milioane de euro. Apolodor, care a câștigat licitația în mai 2010, va primi anul acesta circa 6,2 milioane de euro de la Primăria Capitalei. Reprezentanții autorităților au declarat în presă că în 2010 a fost alocată o sumă de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor din Centrul Vechi. Licitația a fost câștigată de un grup de firme, din care mai fac parte, alături de Apolodor – care coordonează lucrările –, companiile Engineering Design și Grup Construct. Fondurile provin de la bugetul local, dar și de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și de la executivul olandez.

Radu Ouatu s-a orientat anul trecut și spre lucrări de infrastructură, Apolodor având în execuție pe parcursul acestui an lucrări la autostrăzile Arad – Timișoara, Cernavodă – Medgidia, la podul peste Dunăre Calafat – Vidin, dar și la infrastructura Complexului Energetic Rovinari, a noului Stadion Național a zonei rezidențiale Băneasa, și la Șantierul Naval Galați. Astfel, pentru acest an, reprezentanții companiei estimează o ușoară apreciere a veniturilor, în condițiile în care anul trecut Apolodor a înregistrat o cifră de afaceri de 43,8 milioane de euro.

Vezi care era averea lui Radu și a Constanței Ouatu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii