FacebookTwitterLinkedIn

R Systems, lider global în servicii de tehnologie și transformare digitală, a realizat o cifră de afaceri de 26,8 milioane de euro pentru business-ul său din Europa, în urcare cu 22% față de 2021, când a înregistrat 21,9 milioane de euro. Anul trecut a reprezentat al cincilea an de creștere cu două cifre a veniturilor companiei.

Cel mai mare aport la creșterea financiară l-au avut clienții din industria telecom, industria de focus a R Systems Europe, care au fost mai dispuși să-și extindă bugetele pentru a ține pasul cu cerințele pieței. Totodată, cel mai mare număr de clienți noi a venit din proiecte de digitalizare și automatizare inteligentă.

R Systems Europe are birouri în cinci state (România, Polonia, Republica Moldova, Marea Britanie, Elveția), iar cifra de afaceri înregistrată în România, anul trecut, a fost de 22,79 milioane de euro, în creștere cu 33% față de 2021, când totalul vânzărilor din România s-a situat la 17,4 milioane de euro. Comparativ cu anul 2017, creșterea cifrei de afaceri în România a fost de 70%.  

„Deși anul 2022 a fost marcat de incertitudini pentru mai multe sectoare economice, la R Systems Europe ne-am menținut ritmul de creștere. Tot mai multe business-uri înțeleg că, fără implementarea de tehnologii digitale, nu își mai pot crește afacerile, iar expertiza noastră ne permite să răspundem adecvat tuturor provocărilor pe care le aduce transformarea digitală. Estimăm că, în toate industriile, cererea de servicii IT – cloud transformation, automation, product engineering, big data & analytics – își va continua traiectoria ascendentă, indiferent de fluctuațiile climatului economic, și continuăm să investim în extinderea și dezvoltarea profesională a echipei, pentru a valorifica noi oportunități de business”, a declarat Raluca Rusu, CEO, R Systems în Europa.

Pentru a-și susține ritmul de creștere, în 2023 și în anii următori, R Systems Europe continuă căutările de specialiști IT, în România planurile sale de recrutare având în vedere atragerea de 70-80 noi colegi în echipă, în principal fiind vorba de experți în inginerie și arhitectură software în domenii precum cloud, automatizare, DevOps, telecom, RPA, AI/ML.