FacebookTwitterLinkedIn

Photon Energy a înregistrat anul trecut venituri de 94,2 milioane de euro, în creștere cu 159% față de 2021 și cu aproape 11% peste nivelul bugetat de companie, de 85 milioane de euro. De asemenea, compania a trecut pe profit.

Compania a înregistrat în 2022 un profit net de 2,7 milioane de euro, față de o pierdere de 6,4 milioane de euro în 2021.

”Suntem foarte entuziasmați să pornim împreună în călătoria noastră din 2023 și vom lucra din greu pentru a ne crește veniturile consolidate și EBITDA în 2023 la 150 milioane de euro și, respectiv, 29 milioane de euro”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Pentru întregul an 2022, compania a raportat un profit operațional de 24 milioane de euro, în linie cu estimările inițiale.

Anul trecut, compania a finalizat proiecte cu o capacitate instalată cumulată de 32 MWp în România.

În plus, compania a achiziționat drepturile de dezvoltare pentru o instalație solară de 9,8 MWp/10 MWh și un sistem de stocare a energiei cu baterii în Australia.

Photon Energy va folosi experianța din Australia ca model pentru o viitoare extindere pe piața europeană.

De asemenea, a refinanțat activele fotovoltaice din Republica Cehă și a lansat o platformă de comerț electronic B2B pentru a-și  consolida poziția de furnizor principal de module fotovoltaice, invertoare și baterii în regiunea Europei Centrale și de Est, într-un moment de creștere a cererii.

Tot în 2022, compania a finalizat preluarea integrală a Lerta, o companie VPP (Virtual Power Plant – Centrala electrică virtuală) cu sediul în Polonia, care agregă și gestionează resurse energetice distribuite.