Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Propunerea Ministerul Mediului: Centralele de apartament ar putea fi interzise în imobilele noi

Conform unei propuneri a Ministerului Mediului, aflată încă în discuţii, centralele individuale de apartament ar putea fi interzise în imobilele noi, pentru că poluează foarte mult, informează Radio România Actualități. În schimb, ar putea fi instalate centrale care să deservească întreaga clădire, a declarat Tánczos Barna, ministrul interimar al Mediului.
centrala apartament
Tánczos Barna: „Ceea ce propun eu este să facem un prim pas în protejarea mediului şi măcar la construcțiile noi, la blocurile noi să nu mai facem această greșeală. Există alternative pe piață la centralele de apartament individuale. Avantajul acestor centrale este eficienţa crescută, respectiv posibilitatea de a ridica noxele mult deasupra solului, astfel încât masa de aer care circulă mai sus să poată să curețe cumva zona în care ne plimbăm noi și să nu afecteze atât de mult cetățenii”, conform RRA.
Ministrul a precizat că există deja orașe în care autoritățile locale au interzis centralele de apartament, cum ar fi Brașovul sau Clujul.
Cetățenii care au montate astfel de centrale nu vor fi afectaţi de această posibilă măsură.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii