Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Travel |
|

Proprietarul British Airways, IAG, va reduce mai multe zboruri în următoarele trei luni

British Airways și-a propus să elimine până la 13.000 de locuri de muncă. Până la sfârșitul lunii august aproximativ 8.236 de angajați au părăsit compania, în mare parte ca urmare a concedierii voluntare. De asemenea și EasyJet și Virgin Atlantic reduc câte 4.500 de locuri de muncă fiecare.
British_Airways_A380.JPG

International Airlines Group (IAG), care gestionează și Aer Lingus și Iberia, a declarat că restricțiile de carantină vor determina o scădere a capacității cu 60%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019. De asemenea, grupul a anunțat că a va fi o „recuperare întârziată” și nu se așteptă ca afacerea să revină la nivelurile din 2019, până în anul 2023.

Conform BBC, operatorii spun că politica britanică de carantină pentru călătorii – care impune vizitatorilor din țările cu risc ridicat să se izoleze la întoarcere – afectează cererea și își doresc ca guvernul să sprijine mai mult testarea virusului în aeroporturi.

Cu toate acestea, săptămâna trecută prim-ministrul britanic a avertizat că testarea pe aeroporturi ar putea da un „fals sentiment de securitate”.

IAG a anunțat joi că va solicita acționarilor circa 2,7 miliarde de euro pentru a-și consolida finanțele. Compania a declarat că banii vor fi folosiți pentru a reduce datoriile și pentru a le ajuta să reziste în fața unei recesiuni prelungite.

În cadrul strângerii de fonduri, investitorii existenți vor cumpăra acțiuni noi la un preț foarte redus – cu 36% sub prețul de închidere de miercuri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii