FacebookTwitterLinkedIn

Investitorul polonez MLP, care deține parcuri industriale și logistice în Polonia, Germania, Austria și România, a anunțat că, în primele șase luni ale anului, valoarea activului net a Grupului a crescut cu 26%, la 2,3 miliarde zloți polonezi (cca 552 milioane de euro).

Compania a anunțat că venitul consolidat a crescut cu 26% pe an, la 123,2 milioane zloți polonezi (26,2 milioane euro), în timp ce venitul net din chirii a crescut cu 22% pe an, la 90,4 milioane zloți polonezi (19,2 milioane euro). Pentru prima jumătate a acestui an, MLP Group a înregistrat un profit net de 433,9 milioane zloți (92 milioane euro), o îmbunătățire de peste 2,5 ori (+161%) față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Pe parcursul perioadei am semnat contracte de închiriere pentru 214 mii mp, cu aproximativ 91% mai mult decât în ​​H12021. Asistăm la creșterea cererii pentru spațiul de depozitare nou și existent al MLP Group în întreaga Europă, deoarece companiile caută din ce în ce mai mult un mijloc rentabil de a-și spori rezistența lanțurilor lor de aprovizionare și a capacităților de producție prin onshoring din Asia în Europa. Împreună cu oferta continuă restrânsă de active industriale de înaltă calitate, acest factor s-a tradus în creșterea chiriilor. Creșterea ratelor de închiriere de aproximativ 24% a fost mult mai mare decât creșterea costurilor de construcție, ceea ce a afectat pozitiv și rezultatele Grupului MLP”, a declarat Radosław T. Krochta, Președinte și CEO, MLP Group S.A.

Grupul are un portofoliu de proprietăți cu aproximativ 1,2 milioane mp de spațiu de închiriat existent, în construcție și autorizat pentru construcție, și operează în prezent 22 de parcuri logistice în Polonia și în străinătate. În plus, în 2022 a încheiat mai multe acorduri de rezervare pentru noi terenuri în vederea dezvoltării de noi parcuri logistice în Polonia și Europa. 

În România, Grupul intenționează să-și extindă în continuare parcul logistic existent, MLP Bucharest Park West, și să achiziționeze noi terenuri pentru proiecte ulterioare.