Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Lifestyle |
|

Proiectul „Romania – destinatie wellness” a fost lansat la Therme București

despreSpa.ro alături de Travelle – wellness escapes, agenție de turism din România specializată exclusiv în turism wellness și de Asociația SPA România au lansat joi, 1 noiembrie, Proiectul “România – destinație wellness”  – o inițiativă care își propune să situeze România pe harta turismului wellness internațional.
therme

În contextul în care turismul wellness internațional înregistrează creșteri enorme de la un an la altul, România are perspectiva de a atrage mulți clienți străini pentru vacanțe wellness.

Pe lângă inițiativele internaționale care oferă suport în acest sens și în care despreSpa.ro este deja partener, cum ar fi: Eastern European Initiative, Wellness Tourism Initiative – de la Global Wellness Institute, România – destinație wellness este primul proiect local pentru promovarea României din această perspectivă.

Centrele spa & wellness participante încă din prima etapă a proiectului sunt: Afrodita SPA – Băile Herculane, Ana Aslan Health SPA – Hotel Europa, Eforie Nord; Country SPA – Snagov, Daniel Castle SPA –  Tălișoara, Covasna; Forest SPA – Valcea; Iaki SPA – Mamaia; Imperia SPA Marina Regia Residence – Mamaia Nord; SunGarden Golf & SPA Resort – Cluj; SPA Teleferic Grand Hotel – Poiana Brașov, Therme București; Tisa SPA – Băile Olănești; Vega SPA – Hotel Vega, Mamaia, Constanța.

Evenimentul de lansare a proiectului România – destinație wellness a fost susținut de Therme București.

„Prima etapă a proiectului România – destinație wellness a presupus conceperea de către centrele spa a unor ritualuri spa specific românești. Ne-am dorit ca toți clienții spa, români sau străini, să fie întâmpinați, pe parcursul întregului circuit prin România, de experiențe spa unice în lume. Experiențe pe care să nu le mai poată trăi în niciun alt centru spa din altă țară, deoarece pornesc de la istoria locului și de la ingrediente locale: plante, sare, argila, nămol,  dar au fost incluse în ritualuri și îmbăieri ape termale etc. Turiștii spa străini vor avea ocazia, în cadrul circuitelor spa pe care le pregătim să simtă România din această perspectivă: a bogățiilor cu care țara noastră a fost binecuvântată”, a declarat Ioana Marian, Fondator despreSpa.ro și Președintele Asociației SPA Romania.

Piata Spa de relaxare din România este încă la un nivel scazut. Sunt câteva zeci de centre spa, în special în cadrul hotelurilor și câteva centre tip Day SPA. Începând din anul 2012, despreSpa.ro centralizează și publică cifrele pieței spa din România. În anul 2017, cifra pieței spa din România a fost de aproximativ 24,4 milioane de euro, dintre care 15,6 milioane de euro din accese spa (la zonele de piscine, saune și alte facilități spa) și 8,8 milioane sunt echivalentul celor 262.856 de tratamente spa efectuate de 187.754 de clienți (unici) din centrele spa.

Cu mențiunea că în anul 2017 a fost înregistată o creștere cu o medie de  16,1% a cifrei de afaceri, din care 5,4% din terapii spa. Aceste cifre sunt aferente serviciilor de relaxare. Nu au fost incluse în statistică alte tipuri de servicii care pot fi oferite adiacent în centrele spa: tratamente de slăbire, fitness, dar nici terapiile realizate în bazele de tratament balnear etc.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii