Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Proiectul de lege privind cumulul pensiei cu salariul de la stat a fost pus în dezbatere publică

Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, cu anumite excepții, a fost pus în dezbatere publică, informează Radio România Actualități.
Raluca Turcan

După adoptarea documentului, 35.000 de bugetari, care în prezent beneficiază de ambele forme de venit, vor fi nevoiți să aleagă doar una dintre acestea.

Actul normativ permite continuarea activității după vârsta de pensionare până la 70 de ani atât în sistemul public, cât și în cel priva. Bugetarii însă vor trebui să aleagă între pensie și salariu, documentul interzicând cumulul celor două venituri de la stat, notează Radio România Actualități.

Ministrul muncii, Raluca Turcan a subliniat că acesta este un drept și nu o obligație: “Este vorba de o opţiune a angajatului pentru a munci în continuare, chiar dacă a ajuns la vârsta legală de pensionare, și aduce avantaje, pe lângă faptul că rămâne persoana activă și în câmpul muncii, și posibilitatea de a avea un nivel al salariului la care se afla în momentul îndeplinirii vârstei de pensionare.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii