FacebookTwitterLinkedIn

Primăria Sectorului 1 are în plan modernizarea și reamenajarea zonei Piața Matache, a zonei pietonale din fața Gării de Nord, reabilitarea pasajului cunoscut sub numele de Podul Săbăreni, precum și dezvoltarea unui coridor de mobilitate ciclistică de-a lungul liniilor de cale ferată care traversează Sectorul 1.

Consiliul Local al Sectorului 1 a solicitat Primăriei Generale București transmiterea în administrarea Sectorului 1 a Pieței Haralambie Botescu și a terenului pe care a fost amplasată fosta Hală Matache, aflate în proprietatea publică a Municipiului București, pentru a fi reabilitate și modernizate. Finanțarea investiției va fi asigurată din fonduri de la bugetul local al Sectorului 1 sau din alte fonduri legal constituite, informează Primăria Sectorului 1.

Potrivit planului de reamenajare, aici vor fi spații comerciale moderne la parter cu galerii acoperite și ateliere meșteșugărești, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, un spațiu pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri și terase.

Alte proiecte esențiale pentru comunitatea locală vor fi realizate în cooperare cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA și Primăria Municipiului București.
Cele mai importante dintre acestea privesc amenajarea zonei pietonale din fața Gării de Nord, reabilitarea pasajului superior km 6+645 București Roșiori și și dezvoltarea unui coridor de mobilitate ciclistică de-a lungul liniilor de cale ferată care traversează Sectorul 1.