FacebookTwitterLinkedIn

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite, a aprobat un proiect în valoare de 35 de miliarde de dolari pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din emirat. Acesta va fi de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume.

Șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite: „Aeroportul Internaţional Al Maktoum se va bucura de cea mai mare capacitate din lume, ajungând până la 260 de milioane de pasageri”, conform News.ro.

Aeroportul Internaţional Dubai a deservit 86,9 milioane de pasageri în 2023, fiind al doilea cel mai mare din lume după Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta (SUA).

Toate operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Dubai, în prezent al doilea cel mai aglomerat din lume ca trafic de pasageri, vor fi transferate acestuia în următorii ani. Noul aeroport va avea 400 de porţi de avioane şi cinci piste paralele.

În jurul aeroportului va fi construit un oraş complet nou, despre care conducătorul Dubaiului a spus că va crea cerere de locuinţe pentru un milion de oameni.