FacebookTwitterLinkedIn

Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, a anunțat că de la 1 iulie a.c. va intra în vigoare programul Rabla 2. Conform acestui proiect, românii vor putea preda mașinile vechi autorităților locale și vor primi în schimb o sumă de bani, fără a fi obligați să își cumpere autoturisme noi.

La finalul ședinței conducerii Asociației Municipiilor din România, Emil Boc a spus că această inițiativă va fi o nouă ocazie de a curăța orașele de mașinile vechi.

Emil Boc: „Am discutat cu ministrul Mediului ca de la 1 iulie să intre în vigoare programul Rabla 2 sau cum să-i punem denumirea, unde Suceava deja are un proiect pilot, Sfântu Gheorghe de asemenea îl derulează. Mașinile mai vechi de 15 ani să poată fi predate la administrațiile locale, unde vor primi pentru acea mașină veche 3.000 de lei, 1.500 de lei pune primăria, 1.500 de lei pune Agenția Fondului de Mediu prin Ministerul Mediului”, conform RRA.

Asociația Municipiilor i-a mai solicitat guvernului un program predictibil pentru termoficare, astfel încât primarii să fie pregătiți din timp pentru iarna viitoare.

O altă solicitare a ținut de implicarea mai mare a autorităților locale în realizarea ghidurilor de finanțare prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR).