Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Programul Orizont 2020. BERD şi UE acordă 20 milioane euro pentru afacerile inovatoare din trei ţări

Uniunea Europeană și BERD au lansat un program de finanțare prin care sprijină investițiile în domeniul cercetării și inovării prin intermediul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) din Bulgaria, Letonia şi România.  
shutterstock_bani-money-impartit-split-defalcat

Programul Orizont 2020 al UE oferă fonduri de 20 de milioane de euro pentru aproximativ 200 de întreprinderi mici și mijlocii. Finanţarea vizează aceste România, Bulgaria și Letonia, deoarece ele figurează cu cele mai scăzute realizări din cadrul UE, în ceea ce priveşte capacităţile şi rezultatele inovării.

Orizont 2020. BERD şi UE acordă 20 milioane euro pentru afacerile inovatoare din Bulgaria, Letonia și România

Sprijinul inovaţiei reprezintă o oportunitate de a creşte pentru ţările cu o economie aflată în tranziţie, bazată pe cunoaştere şi care vizează reducerea emisiilor de carbon.

În acest cadru, 20 de milioane de euro din fonduri UE sunt puse la dispoziţia BERD pentru a ajuta IMM-urile din Bulgaria, Letonia şi România. În cadrul UE, IMM-urile sunt definite drept companii care au o cifră de afaceri anuală mai mică de 50 de milioane de euro şi mai puţin de 250 de angajaţi.

Banca a investit aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria, 697 milioane de euro în Letonia şi mai mult de 8,3 miliarde de euro în România.

BERD promovează dezvoltarea sectorului privat şi iniţiativa antreprenorială în 38 de ţări din trei continente, având filiale în 67 de ţări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii