Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Programul „Noua Casă” a devenit operaţional

Din această săptămână românii își pot cumpăra locuințe mai mari și mai scumpe cu garanție oferită de stat prin Programul „Noua Casă”, care a devenit operațional. Spre deosebire de „Prima Casă”, noul program dublează plafonul pentru credite la locuințe noi care poate ajunge acum până la 140.000 de euro, informează RADOR.
Noua casa prima casa shutterstock_405587602

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, instituția care gestionează implementarea programului: „Obiectivul principal al programului ‘Noua Casă’ este o reorientare a constructorilor către locuințe mai mari, pentru că în anul 2019 a fost cea mai mică suprafață locuibilă livrată de către dezvoltatorii imobiliari către cetățeni. Institutul Național de Statistică a arătat că 63 de metri pătrați a fost suprafața livrată.”

Pot accesa Programul „Noua Casă” doar cei care nu au avut niciodată o locuință mai mare de 50 de metri pătrați utili. De asemenea, persoanele care cumpără o casă prin acest program nu o vor putea vinde în următorii cinci ani, notează RADOR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii