Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Programul „Noua Casă” a devenit operaţional

Din această săptămână românii își pot cumpăra locuințe mai mari și mai scumpe cu garanție oferită de stat prin Programul „Noua Casă”, care a devenit operațional. Spre deosebire de „Prima Casă”, noul program dublează plafonul pentru credite la locuințe noi care poate ajunge acum până la 140.000 de euro, informează RADOR.
 aboneaza-te
Noua casa prima casa shutterstock_405587602

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, instituția care gestionează implementarea programului: „Obiectivul principal al programului ‘Noua Casă’ este o reorientare a constructorilor către locuințe mai mari, pentru că în anul 2019 a fost cea mai mică suprafață locuibilă livrată de către dezvoltatorii imobiliari către cetățeni. Institutul Național de Statistică a arătat că 63 de metri pătrați a fost suprafața livrată.”

Pot accesa Programul „Noua Casă” doar cei care nu au avut niciodată o locuință mai mare de 50 de metri pătrați utili. De asemenea, persoanele care cumpără o casă prin acest program nu o vor putea vinde în următorii cinci ani, notează RADOR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii