FacebookTwitterLinkedIn

Un număr de 20 de bănci s-au înscris în programul IMM Invest Plus pentru a acorda credite garantate de stat în valoare de 12 miliarde de lei. Acesta reprezintă cel mai mare plafon de garantare alocat din surse guvernamentale pe care îl derulează Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

”Sumele solicitate de bănci, stabilite pe baza volumului finanțărilor pe care estimează că le vor acorda în anul 2022, însumează peste 14 miliarde de lei, astfel că gradul de suprasubscriere pentru programul IMM Imvest Plus este de 120,03%, cea mai mare solicitare de plafon fiind pentru componenta IMM Invest România, cu o suprasubscriere de 122,88 %”, potrivit unui comunicat al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – IFN.

Băncile sunt BT, ING, BCR, Unicredit, CEC, Raiffeisen, BRD, Eximbank, OTP, First, Intesa Sanpaolo, Alpha, Procredit, Patria, Libra Internet, Vista, Garanti, Techventures,  Credit Europe și Banca Română pentru Credite și Investiții.

Componentele gestionate de către FNGCIMM au alocări de plafoane de garantare distincte.

IMM Invest România beneficiază de 6,5 miliarde de lei,  Agro IMM Invest are alocat un plafon de 1,6 miliarde de lei, IMM Prod – 2,4 miliarde de lei, iar Garant Construct – 1,5 miliarde de lei.

Aplicația IMM Invest a fost deschisă pentru beneficiari în 15 septembrie și a atras peste 6.000 de solicitări de credite pentru toate componentele Programului, formulate de 2.711 IMM-uri înscrise în  program.

Dintre acestea, un număr de 3.533 de credite în valoare de peste 6,3 miliarde lei, se află în diverse stadii de analiză și aprobare.

Cel mai ridicat nivel de interes se manifestă pentru IMM Invest România, cu un număr de 2.287 credite solicitate, dintre care 709 sunt credite pentru investiții.