Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Profitul net al Grupului Garanti România a crescut de cinci ori, până la 143,4 milioane lei, în 2017, fiind cel mai bun an al grupului în țara noastră

Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 143,4 milioane lei în 2017, de cinci ori mai mult decât în anul anterior, când a fost de 27,8 milioane de lei, fiind cel mai bun an al Grupului în România.
ufuk tandogan DSC_5246 as Smart Object-1

De asemenea, Grupul Garanti a obținut anul trecut venituri nete consolidate de 620,7 milioane lei, precum și o creștere de aproape 13% a volumului total de active, care a urcat la 11,44 de miliarde de lei.

2017 a fost cel mai bun an al nostru în România și avem o strategie pe termen lung de a fi un partener financiar de încredere pentru clienții noștri, pe toate segmentele de afaceri, și de a ne menține profitabilitatea într-o manieră sustenabilă. Suntem o bancă de importanță sistemică și ne propunem să ne consolidăm poziția. Ne vom concentra pe satisfacția angajaților și clienților noștri și vom investi în continuare în calitatea serviciilor și a canalelor noastre digitale”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO-ul Garanti Group Romania.

La nivel individual, Garanti Bank, care este de câțiva ani a zece bancă din sistemul bancar românesc, a înregistrat un profit net de 109,7 milioane de lei, la finalul lunii decembrie 2017, evoluția fiind semnificativă față de pierderea de 51,6 milioane de lei din anul precedent. Banca a ajuns, în 2017, la o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE – return on equity) de peste 10%, toate liniile de business generând profitabilitate.

Strategia eficientă a băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat creșteri anuale de 8,1% a volumului de credite (de la 6,71 miliarde lei în 2016, la 7,25 miliarde lei în 2017), precum și de 22,8% a volumului de depozite (de la 6,24 miliarde lei în 2016, la 7,67 miliarde lei în 2017)”, au mai anunțat reprezentanții Garanti Bank.

Garanti Bank este printre primii cinci emitenți de carduri de credit din piață, cel mai bine cunoscut produs fiind Bonus Card, în timp ce rețeaua de POS-uri depășește 12.000 de unități.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil. Astfel, rata creditelor neperformante a scăzut progresiv, fiind semnificativ sub media pieței, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziționează peste nivelul de 50%. Indicatorii de solvabilitate și lichiditate s-au îmbunătățit, indicând o capitalizare puternică și o lichiditate adecvată, în timp ce costul scăzut al riscului reflectă sustenabilitatea pe termen lung a modelului de afaceri al băncii”, au precizat reprezentanții Garanti Bank.

De asemenea, instituțiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat rezultate solide, în 2017. Astfel, Garanti Credite de Consum a atins un profit net de 19,6 milioane lei, iar Garanti Leasing, un profit net de 14,2 milioane lei.

Grupul Garanti România este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Anul trecut, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,39 de miliarde de lire turcești (1,41 de miliarde de euro) și active de 356,33 de miliarde de lire turcești (78,68 de miliarde de euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 285,55 de miliarde de lire turcești (63,05 miliarde de euro). TGB deservește 15 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB. Anul trecut, BBVA a înregistrat un volum consolidat al activelor de 690,06 miliarde de euro și un profit net atribuibil de 3,52 miliarde euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii