FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, profitul net al Grupului Financiar Banca Transilvania s-a redus cu 2,74%, până la 1,242 de miliarde de lei.

Grupul BT a încheiat anul 2017 cu active totale de 59,8 miliarde lei (o creștere de 15,13%), din care banca deține 59,3 miliarde lei (o creștere de 14,55%). Creditele nete, incluzând leasing-ul, reprezintă 50,6% din activele Grupului BT.

Banca Transilvania intenționează să devină acționarul majoritar al Victoriabank, din Republica Moldova

Anul acesta este de așteptat ca activele să-i crească puternic, ca urmare a preluării Bancpost, tranzacție semnată la finele lunii noiembrie 2017 și care se așteaptă să fie finalizată în prima parte a acestui an.

„În 2017, creşterea organică a fost conform planurilor şi strategiei noastre. Rezultatele înregistrate demonstrează situația financiară solidă a băncii şi reprezintă baza planurilor ambițioase pentru acest an. 2018 va fi un an în care, pe lângă continuarea creşterii organice, vom gestiona integrarea Bancpost în businessul nostru şi vom începe să replicăm modelul de business BT peste graniță, în Republica Moldova, la Victoriabank”, a spus Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administrație al BT.

Se ascute lupta pentru primul loc în sistemul bancar: Banca Transilvania și Eurobank Ergasias semnează astăzi acordul pentru achiziționarea Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing

Solvabilitatea băncii este de 17,49%, fără a include rezultatul anului 2017, și de 21,16% cu profitul anului 2017 inclus.

Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform definiției europene, este de 6%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 70%.

Soldul creditelor totale s-a majorat cu 10%, la 29,9 miliarde lei. Anul trecut, BT a acordat aproximativ 190.000 de credite noi, în valoare totală de peste 12,7 miliarde de lei. Peste 10.000 de persoane şi-au cumpărat anul trecut o locuință prin împrumuturile ipotecare/imobiliare BT.

În plus, valoarea depozitelor clienților a crescut cu 17%, până la 49,1 miliarde de lei.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania preia Bancpost

În contextul în care banca a oferit servicii la costuri mai reduse decât în 2016, venituri nete din operațiuni au fost pe plus cu 16%, iar numărul de tranzacții derulate în BT a crescut cu 20%, au subliniat reprezentanții BT.

Ne bucurăm că în 2017 am menținut trendul de creştere a profitabilității băncii, dar şi a veniturilor, ceea ce arată încrederea clienților în BT. Eficientizarea şi controlul costurilor vor fi țintele principale pentru Banca Transilvania, în următoarea perioadă”, a precizat Ömer Tetik, Director General al BT.

CMS – EMIS susține că Banca Transilvania a acceptat să achite 240 de milioane de euro pentru a prelua BancPost

Aproximativ 40% din firmele nou înființate în 2017 au ales să lucreze cu Banca Transilvania, iar în jur de 245.000 de companii – IMM, micro-companii şi Corporate – lucrează deja cu BT.

Circa 51,3 milioane de operațiuni (plăți) au fost făcute de clienții Băncii Transilvania în anul 2017, fără includerea celor cu carduri.

Peste 3 milioane de carduri a uemise clienții BT, iar BT24 Mobile Banking are peste 370 mii de utilizatori. Clienții BT au făcut în trimestrul patru cumpărături și plăți cu cardurile BT în valoare de peste 3,7 miliarde lei.

Lista băncilor sistemice, începând cu 1 ianuarie 2018: S-a redus numărul băncilor care pot zdruncina sistemul bancar românesc, în cazul unor probleme

Aproximtiv 16,8 milioane este numărul tranzacțiilor realizate prin BT24 Internet Banking, respectiv peste 3,5 milioane prin Mobile Banking, în creştere cu 16,8%, respectiv 126%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Peste 2,8 milioane de plăți în valoare de peste 17,6 miliarde lei au fost făcute de BT către Trezorerie.

Aproape 1.800 de ATM-uri, bancomate multifuncționale (BT Express Plus) şi automate de plăți (BT Express) are Banca Transilvania.