Cautare
, Contributor

Social media |
|

Profitabilitatea companiei Zoom este amenințată de creșterea numărului de utilizatori gratuiți

Zoom Video Communications Inc a avertizat luni că marjele sale brute vor rămâne sub presiune până în 2021, deoarece numărul crescând de utilizatori gratuiți ai serviciului său de videoconferință face dificilă compensarea costurilor pentru a menține această creștere.  
zoom

Acțiunile companiei au crescut de aproximativ șapte ori în acest an, fiind alimentate de creșterea exponențială a cererii de videoconferințe pentru muncă, școală sau socializare din cauza pandemiei COVID-19. Însă, în ciuda previziunilor optimiste din trimestrul IV, acestea au înregistrat o scădere de 5%, relatează Reuters.

Zoom operează propriile sale centre de date, dar se bazează și pe servicii de cloud computing de la furnizori externi precum Amazon.com și Oracle Corp, ceea ce înseamnă că trebuie să suporte costurile pentru utilizatorii gratuiți.

O creștere a numărului de utilizatori gratuiți în al treilea trimestru, pe măsură ce milioane de studenți și profesori au început noi semestre școlare, au scăzut marjele de profit brut ale Zoom-ului la 66,7%.

“Ne așteptăm ca marjele brute să fie în concordanță cu trimestrul III în următorul exercițiu fiscal înainte de a începe să se îmbunătățească spre marja noastră pe termen lung”, a spus directorul financiar Kelly Steckelberg.

Zoom a declarat că are 433.700 de clienți cu peste 10 angajați, o creștere de 485% față de anul precedent, dar doar o creștere de 17% față de trimestrul al doilea fiscal, comparativ cu rata de creștere de 40% dintre primul și al doilea trimestru.

Vânzările mai lente către clienții corporativi ar putea însemna că Zoom pierde în fața giganților tehnologici consacrați, a declarat Ryan Koontz, analist la Rosenblatt Securities.

Zoom încă prognozează venituri în trimestrul IV între 806 și 811 milioane de dolari, peste estimările de 730,1 milioane de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Veniturile pentru trimestrul al treilea încheiat la 31 octombrie au crescut cu 367%, până la 777,2 milioane de dolari, depășind estimarea medie a analiștilor de aproximativ 694 milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii