FacebookTwitterLinkedIn

În plus, odată cu ridicarea măsurilor de siguranță mai multe țări se tem că vor fi lovite de un “al doilea val” al epidemiei de coronavirus, dar profesorul susține că acest lucru nu este posibil.

“Povestea celui de-al doilea val este o fantezie inventată în timpul gripei spaniole. În general, se întâmplă într-o singură curbă. Urăsc să fac predicţii, dar acest mod de a construi este destul de comun pentru epidemii. Epidemiile au dispărut în timp, cu mult timp înainte de a avea vreun mod de a le combate. Au dispărut oricum. Umanitatea nu a murit de nicio epidemie, asa se întâmplă lucrurile întotdeauna. Epidemiile pornesc, accelerează, ajung la un punct culminant – acesta este momentul maxim al transmiterii – nu ştim de ce e așa”, a spus Didier într-un clip al Institutului de Boli Infectioase IHU Marsilia, institut pe care îl conduce, potrivit mediafax.

Profesorul a afirmat și că datele privind răspândirea coronavirusului arată că s-ar fi ajuns la o „curbă Bell”, ce exclude posibilitatea unei reveniri. Mai mult, potrivit unui studiu al universității din Singapore, se pare că 97% din cazurile din Franța se vor termina în jurul datei de 7 mai şi 99% în jurul datei de 19 mai.

Franța adoptă programe de testare agresive

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat relaxarea măsurilor în Franţa începând cu data de 11 mai, în timp ce premierul Edouard Philippe a anunțat că se va adopta și un program de testare COVID-19.

„Acesta este momentul în care ar trebui să fim capabili să limităm şi să izolăm persoanele infectate, ştiind că până atunci transmiterea virusului va deveni mult mai mică”, subliniază Didier.

Coronavirusul dispare după 70 de zile cu sau fără măsuri de prevenție?!

Matematicianul israelian Isaac Ben-Israel, şeful programului de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare îi susține declarațiile lui Didier legate de oprirea epidemiei după un singur val.

Se pare că, noul coronavirus îşi atinge maximul după 40 de zile de la apariţie, iar apoi intră în declin, dispărând în cea mai mare parte după 70 de zile. Mai exact, calculele sale arată că numărul cumulat de infecţii, începe de la circa 30%, însă după şase săptămâni scade la 10%, iar o săptămână mai târziu, la final, atinge un prag de sub 5%, cu sau fără măsuri de prevenție.

„Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate ţările”, a susţinut Ben-Israel.