FacebookTwitterLinkedIn

În prima jumătate a acestui an, productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 1,1% comparativ cu aceeași perioadă din 2021, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Scăderea a fost determinată de contracția înregistratată de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,6%), industria extractivă (-0,8%) şi industria prelucrătoare (-0,2%), notează Agerpres.

Pe marile grupe industriale, productivitatea muncii a scăzut în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-7,7%), industria bunurilor intermediare (-6,1%), industria energetică (-1,6%) şi a crescut în industria bunurilor de uz curent (+8,2%) şi industria bunurilor de capital (+2,8%).

În luna iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 4,6% ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,3%), industria prelucrătoare (-4,7%) şi industria extractivă (-0,5%).