FacebookTwitterLinkedIn

Producția de apărare a Indiei a crescut cu peste 12% în ultimul an fiscal și a depășit pragul de 1 trilion de rupii (12 miliarde de dolari) pentru prima dată, a declarat guvernul vineri, în timp ce țara încearcă să își reducă dependența de importuri, potrivit Reuters.

India a devenit în ultimul deceniu cel mai mare importator de arme din lume și depinde de Rusia pentru aproape jumătate din aprovizionarea sa militară. Cu toate acestea, războiul din Ucraina a întârziat furnizarea de piese de schimb rusești critice pentru India și necesare pentru întreținerea tancurilor și a avioanelor de luptă.

Valoarea producției locale de apărare a Indiei a crescut la 1,07 trilioane de rupii în anul care s-a încheiat la 31 martie și se prevede că va crește și mai mult, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat: “Guvernul lucrează în mod continuu cu industriile de apărare și cu asociațiile lor pentru a elimina provocările cu care se confruntă și pentru a promova producția de apărare în țară”.

Potrivit aceleiași surse citate de Reuters, numărul licențelor emise industriei de apărare din India s-a triplat în ultimii ani.În paralel, exporturile de apărare ale Indiei au crescut, înregistrând un salt de 24%, la aproximativ 160 de miliarde de rupii în ultimul an fiscal, potrivit datelor guvernamentale.

India exportă aeronave Dornier-228, tunuri de artilerie, rachete Brahmos produse în cadrul unei asocieri cu Rusia, radare, vehicule blindate, rachete și lansatoare, muniție și alte echipamente.

(1 dolar = 81,7800 rupii indiene)